Filà Beduines

 escut beduinesEn 1974 un grup de Beduïnes de 15 a 18 anys varen dissenyar per elles i confeccionar en Alcoi el trage de “mudar” que quatre anys després el varen modificar fent-lo dels mateix colors que els Beduïns.
Anys més tard confeccionaren el trage de “jugar”, molt semblant al de homens amb el bordat i colors.
Fins l’any 1986 no es va fer la primera cábila que tingue lloc en el carer Cervantes,seguit de la carretera d’Altea, carretera de Bolulla i actualmente en el carrer Colón.
Any darrere any les beduïnes han anat adquirint experiència en quant a l’organització de les  festes i kàbila fins obtindre diversos premis i arribar a ser de sol·licita Beduïnes fins a ser filà  en el 2013.
Algunes de les tradicions han sigut; el dumenge de festes el dia de la tortà on ens fem la foto  totes juntes, els regalets que ens ha fet Mari Gràcia, fer cançons per als capitans.
També anomenar que la frase tan famosa; “Beduïnes , Beduïnes, totes guapes totes fines,  Beduïnes!! Xè que bo!! Va ser inventada per Owix en el 10 aniversari de la filà.
Per últim dir que després de haver tingut una kábila grandíssima, enguany en el 2014 canviem  per a estar més recollides pero no será problema perque les Beduïnes on estiguen, fan festa!
Agraïr a la gent que ha fet posible arribar fins on hem aribat ja que moltes d’elles están encara  en la filà fent festa i fent-nos pasar molts bons moments.Desitgem que estiguen molts més anys donant ejemple a les noves Beduïnetes!