L’Ofrena

L’Ofrena a la Mare de Déu de le s Injúries és una tradició relativament recent, però de fort contingut religiós. La primera ofrena es va celebrar l’any 1968 a iniciativa de Vicent Berenguer, fundador de la colònia callosina de València. Durant l’ofrena es procedeix a realitzar l’antic traslado de la Verge des del seu temple fins a l’Església Parroquial.

El trasllat de la Verge des de la seua capella, en el Convent, fins a l’Església Parroquial se celebra des de l’any 1892. Fins l’any 1948 es realitzava a les 9 del matí del diumenge de festes i des de 1949 passa a celebrar-se a les 19 del matí, llevat dels anys 1954 i 1960, que es va realitzar a les 11. A partir de mitjan dècada dels 70, passa a celebrar-se el dissabte a les 5 de la vesprada, tornant anys després al diumenge al matí, i enacabant a l’horari de dissabte a la vesprada  que es manté en l’actualitat i es realitza una ofrena de flors a la Mare de Déu.

Cal ressaltar que ha desaparegut el trasllat com a l’única processó que es realitzava de matí. En esta processó participaven els festers, els nanos, les pastoretes, l’Àngel i els personatges bíblics.