escut tro

Filà Pirates Dones

La filà “Pirates-Tró” es va fundar a l’any 1983 amb el nom “El Tró”. Aquesta filà va ser una revolució, ja que van ser les primeres dones en prendre la iniciativa de viure la festa des de dins gràcies a unes 30 dones, les nostres fundaores. Fundaores que tan sols volíen gaudir de la festa i la tradició que comportava ser filà. a dir-se “Sol·licita Pirates”. Aixó sipirates donesgnificava

A día d’avuí sóm una filà la qual, any rere any, ha anat creixent  fins a arribar a un total de 108 components. Deu anys després de la fundació, eixe grup de dones passaren sol·licitar a la filà Pirates el poder compartir la bandera, el traje i els estatuts. En 2013 han celebrat el 30 Aniversari de la filà i ha coincidit amb la formació de la filà en sí, gràcies a la aprovació de la conversió de sol·licites en filaes. Amb orgull podem dir que sóm i serem la primera Filà de dones d’aquest poble. Acceptem el repte de ser Filà amb moltes ganes, coneixent tot allò que comporta ser-ho.

Ens queden molts anys de festa, ja que cada vegada són més les joves les que s’incorporen i decideixen  quedar-se, bé per l’ambient que es crea a la kàbila, bé per el bon tracte que hi ha entre totes les components, o  bé per la participació i la implicació amb la festa. Una cosa sí sabem, i és que sóm una filà divertida, diferent, sempre disposta a tot, festera com ninguna… on sols sentir la paraula TRÓ ens venen al cap grans moments i un somriure invaïx les nostres cares.